Doyumlu Lezzetler

Gulaş – Tavuklu Macar Çorbası

Gulaş – Tavuklu Macar Çorbası

Malzemeler

  • 6 Ad. Kemiksiz baget
  • 1 Ad. Orta boy soğan
  • 2 Diş sarımsak
  • 1 Ad. Küçük patates
  • 1/2 Kg. Etli kırmızıbiber
  • 1/2 Etli kg. sarı biber
  • 1 Ad. Domates
  • 1 Ad. Havuç
  • 1/2 Çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 Çay bardağı sirke
  • 2 Kaşık domates salçası
  • 2-3 Kaşık un
  • 10 Ad. Tane karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı acı biber
  • Kimyon
  • Yenibahar
  • 3-4 Defneyaprağı
  • 1 Dal biberiye

 

Hazırlanışı

  1. 2 adet baget 1 litre su ile haşlanır ve haşlandıktan sonra küp küp kesilir.
  2. Zeytinyağı tencerede ısıtılır, tavuk etleri eklenerek kavrulur. Tuz ve karabiber ilave edilir. Küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsak eklenir. Toz kırmızıbiber, 1 çay kaşığı yenibahar ve kimyon, 2 çorba kaşığı salça eklendikten sonra kavurmaya devam edilir, daha sonra tavuk suyu, defne ve biberiye ilave edilerek karıştırıldıktan sonra kapağı kapalı olarak 10 dakika daha pişirilir. Biberiye dalı tencereden çıkartılır.
  3. Havuçlar ince ince rendelenir. Patatesler, kırmızı ve sarı biberler küp küp kesilir. Kesilen sebzeler de tencereye eklendikten sonra 5 dakika daha kaynatılır.
  4. Domatesin kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranır, tencereye eklenir ve 5 dakika daha kaynatılır.
  5. Son olarak bir bardak içinde un, biraz su ve sirke karıştırılır ve çorbaya eklenir. 5 dakika daha kaynatılarak ocağın altı kapatılır.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis