Doyumlu Lezzetler

Kapya Biberli Tavuk Sarma

Kapya Biberli Tavuk Sarma

Malzemeler

  • 1 Kg. kırmızı kapya biber, közlenmiş ve temizlenmiş
  • 1 Çorba kaşığı silme tereyağı, eritilmiş 2 diş sarımsak
  • 1 Çay kaşığı kimyon
  • 1/2 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Ad. İnce dilimlenmiş ve dövülmüş tavukgöğsü
  • 1/2 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • 2 Ad. Taze soğan

Hazırlanışı

  1. Erimiş tereyağı bir kaba alınarak üzerine rendelenmiş sarımsak, kimyon, karabiber ve tuz eklenir.
  2. Közlenmiş ve temizlenmiş biberler düz bir zemine tek kat olarak yayılarak üzerine tavuklar yerleştirilir.
  3. Hazırlanan tereyağlı karışımı tavukların üzerine sürülür. Her biri rulo yapılarak fırın kabına yerleştirilir. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatılır ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30- 40 dakika pişirilir.
  4. Bu sürenin sonunda folyo açılarak kaşar peyniri rendesi her bir rulonun üzerine paylaştırılır ve 2-3 dakika daha peynir eriyene kadar tekrar fırınlanır.
  5. İnce kıyılmış taze soğan serperek

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis