Doyumlu Lezzetler

Kırma Tavuk Kebabı

Kırma Tavuk Kebabı

Malzemeler

  • 2 Ad. Tavuk but
  • 2 Ad. Soğan
  • 2 Çorba kaşığı tereyağı
  • 1 Çay kaşığı kimyon
  • 2 Ad. Yeşilbiber
  • 1 Çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • 1 Su bardağı sıcak su
  • 1 Tutam maydanoz

Tavuğun Terbiyesi için:

  • 1 Ad. Rendelenmiş kuru soğan
  • 1 Tutam tuz

Hazırlanışı

  • Tavuk butları iki parçaya kesilir. Kesilen tavuklar bir kâse içerisine alınır ve üzerine rendelenmiş soğan ve tuz eklenerek karıştırılır. Bu şekilde 15-20 dakika bekletilir.
  • Tereyağı tavaya alınarak eritilir ve terbiyeden çıkararak, arındırılan tavuk parçaları tavaya alınarak, önlü arkalı kızartılır.
  • Tavuklar kızardıktan sonra, baharatlar eklenir. Soğan ve biberler doğranarak tavaya ilave edilir ve suyu eklenerek orta ateşte pişmeye bırakılır. 25-30 dakika pişirildikten sonra, ocaktan alınarak, maydanoz ile servis yapılır.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis