Doyumlu Lezzetler

Pizzalı Tavuk

Pizzalı Tavuk

Malzemeler

  • 2 Büyük tavuk fileto (Dövülerek inceltilmiş)
  • 2 Ad. Yufka
  • 1 Yumurta beyazı
  • 1/2 kase galeta unu
  • 3 Ad. Közlenmiş kırmızıbiber
  • 200 Gr. mantar
  • 200 Gr. rendelenmiş dil peyniri

Tavukların Sosu:

  • 1 Yemek kaşığı yoğurt
  • 1-2 Dal biberiye
  • 2-3 Diş sarımsak
  • 1 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Domates sosu
  • 1-2 Ad. Domates
  • 1 Tatlı kaşığı domates biber salçası
  • 2-3 Diş sarımsak
  • 1 Yemek kaşığı sirke,
  • Az miktarda temizlenmiş siyah zeytin
  • 1 Yemek kaşığı süt
  • 1 Yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

  • Un, süt, yumurta, sıvı yağ ve kabartma tozu konularak boza kıvamında krep malzemesi hazırlanır.
  • Hazırlanan bu hamurdan kepçe ile tavaya dökülerek krepler pişirilir.
  • Tavukgöğüsleri küçük doğranır, biberlerle birlikte pişirilir.
  • Biber ve tavuk kızarınca domates ilave edilir ve domatesler iyice eriyene kadar pişirilir.
  • Son olarak krep büyüklüğünde bir fırın tepsisine bir krep üzerine tavuklu harç ve rendelenmiş kaşar konularak ikinci krep konulur. Bu işlem 3-4krep konularak tekrarlanır.
  • En üste bolca kaşar peyniri serpilip 5-10 dakika fırında pişirilip sıcak servis yapılır.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis