Doyumlu Lezzetler

Tavuklu Karalahana Çorbası

Tavuklu Karalahana Çorbası

Malzemeler

  • 1 Demet karalahana
  • 1 Tavukgöğsü
  • 1 Su bardağı taze barbunya
  • 1/2 Su bardağı korkota (Mısır yarması)
  • 1Ad. Kırmızıbiber
  • 2 Ad. Yeşilbiber
  • 1 Ad. Havuç
  • 1 Ad. Soğan
  • 1 Tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 Yemek kaşığı
  • Domates salçası
  • 2 Yemek kaşığı mısır unu
  • 3 Yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 Litre su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Hazırlanışı

  1. Tereyağı tencerede eritilir. Yemeklik doğranmış soğanlar eklenir ve kavrulur.
  2. Sırasıyla küp doğranmış havuç ve biberler ilave edilerek kavrulur. Salçalarda ilave edilip rengini alana kadar kavrulur. Üzerine su ilave edilir.
  3. Fasulyeler, ince kıyılmış lahana, mısır yarması ve küp doğranmış tavuk eti ilave edilir.
  4. Yaklaşık 40-50 dakika kadar orta ateşte kapağı yarım kapatılarak arada karıştırılarak pişirilir.
  5. Ateşten almadan 20 dakika önce mısır unu, tuz, karabiber ve pul biber eklenir.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis