Doyumlu Lezzetler

Tavuklu Krep Katları

Tavuklu Krep Katları

Malzemeler

Krepler İçin:

  • 2 Su bardağı un
  • 3 Su bardağı süt
  • 2 Yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 Yumurta
  • 1/2 Paket kabartma tozu
  • 1/2 Çay kaşığı tuz

İç malzemesi İçin:

  • 1 Tavukgöğsü
  • 2-3 Ad. Domates
  • 2-3 Ad. Yeşilbiber
  • 1 Su bardağı kaşar
  • Peyniri rendesi

Hazırlanışı

  • Un, süt, yumurta, sıvı yağ ve kabartma tozu konularak boza kıvamında krep malzemesi hazırlanır.
  • Hazırlanan bu hamurdan kepçe ile tavaya dökülerek krepler pişirilir.
  • Tavukgöğüsleri küçük doğranır, biberlerle birlikte pişirilir.
  • Biber ve tavuk kızarınca domates ilave edilir ve domatesler iyice eriyene kadar pişirilir.
  • Son olarak krep büyüklüğünde bir fırın tepsisine bir krep üzerine tavuklu harç ve rendelenmiş kaşar konularak ikinci krep konulur. Bu işlem 3-4krep konularak tekrarlanır.
  • En üste bolca kaşar peyniri serpilip 5-10 dakika fırında pişirilip sıcak servis yapılır.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis